מחקר חווית משתמש - tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט https://tagline.co.il/tagline/user-experience-research/ Thu, 11 May 2023 11:51:20 +0000 he-IL hourly 1 https://tagline.co.il/wp-content/uploads/2022/12/cropped-tagline-favicon-32x32.pngמחקר חווית משתמש - tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקטhttps://tagline.co.il/tagline/user-experience-research/ 32 32 מעצבים ממשק משתמש? הדברים שאסור לשכוחhttps://tagline.co.il/ux-ui-design/designers-from-user-interface-the-things-that-must-not-be-forgotten/ Tue, 24 Jan 2023 16:01:47 +0000 https://tagline.co.il/?p=414דברים שכדאי לזכור בעיצוב ממשק משתמש עיצוב ממשק משתמש (UI) הוא היבט מכריע ביצירת אתר אינטרנט או אפליקציה קלים לשימוש ומושכים חזותית. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת עיצוב

הפוסט מעצבים ממשק משתמש? הדברים שאסור לשכוח הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
דברים שכדאי לזכור בעיצוב ממשק משתמש

עיצוב ממשק משתמש (UI) הוא היבט מכריע ביצירת אתר אינטרנט או אפליקציה קלים לשימוש ומושכים חזותית. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת עיצוב ממשק משתמש, וחשוב לא לשכוח את הפרטים הקטנים שיכולים לעשות הבדל גדול בחוויית המשתמש. במאמר זה, נחקור שלושה דברים שאסור לשכוח בעיצוב ממשק המשתמש: Favicon, Loader ו-placeholders.

Favicon

Favicon (קיצור של "סמל מועדף") הוא סמל קטן המופיע בכרטיסיית הדפדפן או בסימנייה של אתר אינטרנט. זהו ייצוג חזותי של המותג או הזהות של האתר, והוא עוזר למשתמשים לזהות ולאתר במהירות את האתר בדפדפן שלהם. Favicon הוא בדרך כלל תמונה מרובעת בגודל 16×16 פיקסלים או 32×32 פיקסלים. חשוב לשלב Favicon בעיצוב אתר או אפליקציה, שכן הוא עוזר ליצור מראה מגובש ומקצועי. הנה כמה טיפים לעיצוב Favicon:

  • שמור על זה פשוט: Favicon צריך להיות מזוהה בקלות בגודל קטן, ולכן חשוב לשמור על העיצוב פשוט. הימנע משימוש ביותר מדי צבעים או פרטים שלא יהיו גלויים בגודל כה קטן.
  • השתמש בסגנון עקבי: ה-Favicon צריך להיות עקבי עם העיצוב והמיתוג הכוללים של האתר או האפליקציה. השתמש באותם צבעים, גופנים ואלמנטים חזותיים כמו שאר העיצוב כדי ליצור מראה מגובש.
  • שקול את ההקשר: Favicon יוצג בהקשרים שונים, כגון כרטיסיית הדפדפן, הסימניה ובמכשירים ניידים. חשוב לעצב את ה-Favicon באופן שיהיה קריא ומושך מבחינה ויזואלית בהקשרים אלו.

Loader

Loader הוא אלמנט ויזואלי שמוצג בזמן טעינת אתר או אפליקציה. לרוב מדובר באייקון מסתובב או אנימציה שמציינת למשתמש שהתוכן נמצא בתהליך טעינה. Loader יכול להיות אלמנט עיצובי מועיל, מכיוון שהוא עוזר להפחית תסכול ולשמור על מעורבות של משתמשים בזמן שהם מחכים לטעינת התוכן. הנה כמה טיפים לעיצוב Loader :

    • שמור על זה פשוט: כמו ה-Favicon, Loader צריך להיות פשוט וקל לזיהוי בגודל קטן. הימנע משימוש ביותר מדי צבעים או פרטים שלא יהיו גלויים בגודל כה קטן.
    • השתמש בסגנון עקבי: ה-Loader צריך להיות עקבי עם העיצוב והמיתוג הכוללים של האתר או האפליקציה. השתמש באותם צבעים, גופנים ואלמנטים חזותיים כמו שאר העיצוב כדי ליצור מראה מגובש.
    • שקול את ההקשר: ה-Loader יוצג בהקשרים שונים, כגון במחשב שולחני ובמכשירים ניידים. חשוב לעצב את ה-Loader באופן שיהיה קריא ומושך מבחינה ויזואלית בהקשרים אלו.

שמור את זה קצר: ה-Loader צריך להיות מוצג לזמן קצר ככל האפשר כדי למזער תסכול ולשמור על מעורבות המשתמשים. שקול לבצע אופטימיזציה של האתר או האפליקציה כדי להפחית את זמן הטעינה, או להשתמש בהנפשת טעינה שהיא מושכת חזותית אך לא מורכבת מדי.

Placeholders

Placeholders הם רכיבי מיקום זמניים המוצגים בשדה קלט או ברכיב טופס עד שהמשתמש מתחיל להזין את התוכן שלו. ניתן להשתמש בהם כדי לספק רמזים או דוגמאות לסוג התוכן הצפוי בשטח. Placeholders יכולים להועיל להנחיית משתמשים ולהפחתת שגיאות, אך חשוב לעצב אותם בצורה ברורה ומושכת מבחינה ויזואלית. הנה כמה טיפים לעיצוב Placeholders:

  • שמור אותם קצרים: Placeholders צריכים להיות קצרים וקולעים, לספק מספיק מידע כדי להדריך את המשתמש מבלי להיות ארוכים או מורכבים מדי. הימנע משימוש במשפטים מלאים או כמויות גדולות של טקסט כ-Placeholders .
  • השתמש בסגנון עקבי: כמו ה-Favicon וה-Loader, Placeholders צריכים להיות עקביים עם העיצוב והמיתוג הכוללים של האתר או האפליקציה. השתמש באותם צבעים, גופנים ואלמנטים חזותיים כמו שאר העיצוב כדי ליצור מראה מגובש.
  • שקול את ההקשר: Placeholders יוצגו בסוגים שונים של שדות קלט, כגון שדות טקסט, שדות דוא"ל ושדות סיסמה. חשוב לעצב את Placeholders באופן המתאים לסוג התוכן הצפוי בכל תחום.

לסיכום, יש הרבה פרטים קטנים שיש לקחת בחשבון בעיצוב ממשק המשתמש, וחשוב לא לשכוח את ה-Favicon, Loader ו-Placeholders. אלמנטים אלו עשויים להיראות מינוריים, אך הם יכולים להשפיע רבות על חווית המשתמש והעיצוב הכולל של אתר או אפליקציה. על ידי שימת לב לפרטים אלו, תוכלו ליצור ממשק משתמש מגובש ומקצועי, קל לשימוש ומושך חזותית. זכור לשמור על אלמנטים אלה פשוטים, עקביים עם העיצוב הכללי ומתאימים להקשר שבו הם יוצגו.

הפוסט מעצבים ממשק משתמש? הדברים שאסור לשכוח הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
5 מתודולוגיות חשובות בניהול מוצרhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/5important-methodologies-in-product-management/ Sat, 21 Jan 2023 09:27:14 +0000 https://tagline.co.il/?p=334ניהול מוצר הוא תהליך של תכנון, פיתוח והבאת מוצר לשוק. זה כרוך במגוון משימות, כולל חקר שוק, פיתוח מוצרים, תמחור ושיווק. ישנן מספר מתודולוגיות שונות שניתן להשתמש בהן כדי לנהל

הפוסט 5 מתודולוגיות חשובות בניהול מוצר הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
ניהול מוצר הוא תהליך של תכנון, פיתוח והבאת מוצר לשוק. זה כרוך במגוון משימות, כולל חקר שוק, פיתוח מוצרים, תמחור ושיווק. ישנן מספר מתודולוגיות שונות שניתן להשתמש בהן כדי לנהל מוצרים בצורה יעילה. הנה חמישה חשובים:

מתודולוגיות זריזות

מתודולוגיות זריזות הן אוסף של עקרונות ופרקטיקות שמתעדפים גמישות והתאמה בפיתוח המוצר. הם כרוכים בפירוק פרויקטים גדולים לנתחים קטנים יותר וניתנים לניהול, המכונים "ספרינטים", ואיטרציה והתאמה מתמשכת על סמך משוב. מתודולוגיות זריזות פופולריות בתעשיית התוכנה והן ידועות ביכולתן להגיב במהירות לשינויים בשוק.

מתודולוגיות Lean

מתודולוגיות Lean הן אוסף של עקרונות ופרקטיקות המתמקדות במקסום ערך ובמזעור בזבוז. הם כרוכים בזיהוי הערך שמוצר מספק ללקוח וחזרה ושיפור מתמיד על סמך משוב הלקוח. מתודולוגיות Lean פופולריות במגוון תעשיות וידעות ביכולתן לסייע לצוותים לספק במהירות מוצרים באיכות גבוהה.

חשיבה עיצובית

חשיבה עיצובית היא גישה יצירתית לפתרון בעיות הכוללת הזדהות עם המשתמשים, הגדרת הבעיה, רעיונות פתרונות, יצירת אב טיפוס ובדיקות. הוא מתמקד ביצירת מוצרים הממוקדים במשתמש ופותרים בעיות אמיתיות. חשיבה עיצובית פופולרית בתעשיית הטכנולוגיה וידועה ביכולתה לעזור לצוותים ליצור מוצרים חדשניים העונים על צרכי המשתמשים.

Six Sigma

Six Sigma היא גישה מונעת נתונים לפתרון בעיות המתמקדת בשיפור מתמיד ובביטול פגמים. זה כרוך בזיהוי שורש הבעיות, איסוף נתונים כדי למדוד את השפעת הבעיה, ויישום פתרונות לשיפור התהליך. Six Sigma פופולרי בייצור וידוע ביכולתה לעזור לצוותים להגיע לרמות גבוהות של יעילות ואיכות.

צמיחה מונחית מוצר (PLG)

צמיחה מונחית מוצר היא אסטרטגיה עסקית המתמקדת בשימוש במוצר עצמו כמניע העיקרי של גיוס ושימור לקוחות. זה כרוך ביצירת מוצר קל לשימוש, בעל ערך ודביק, ושימוש בו כערוץ השיווק והמכירה העיקרי. PLG פופולרית בתעשיית התוכנה וידועה ביכולתה לעזור לחברות לצמוח במהירות ובקיימא.

לכל אחת מהמתודולוגיות הללו יש חוזקות משלה והיא יכולה להיות יעילה במצבים שונים. על ידי הבנת הגישות השונות ובחירה בזו המתאימה ביותר לצרכיך, תוכל לשפר את כישורי ניהול המוצר שלך ולספק מוצרים באיכות גבוהה העונים על צרכי הלקוחות שלך.

הפוסט 5 מתודולוגיות חשובות בניהול מוצר הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
תפקידים מובילים כמעצבי ממשק וחווית משתמשhttps://tagline.co.il/ux-ui-design/leading-positions-as-interface-and-user-experience-designers/ Fri, 20 Jan 2023 17:01:41 +0000 https://tagline.co.il/?p=17מעצבי ממשק וחווית משתמש (UX) ממלאים תפקיד מכריע ביצירת אתרי אינטרנט, יישומי תוכנה ומוצרים דיגיטליים אחרים קלים לשימוש ומושכים חזותית. אנשי מקצוע אלו אחראים לעצב את המראה והתחושה של המוצר,

הפוסט תפקידים מובילים כמעצבי ממשק וחווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מעצבי ממשק וחווית משתמש (UX) ממלאים תפקיד מכריע ביצירת אתרי אינטרנט, יישומי תוכנה ומוצרים דיגיטליים אחרים קלים לשימוש ומושכים חזותית. אנשי מקצוע אלו אחראים לעצב את המראה והתחושה של המוצר, כמו גם לוודא שהוא אינטואיטיבי וידידותי למשתמש.

ישנם מספר סוגים שונים של תפקידים שמעצבי ממשק ו-UX יכולים למלא, בהתאם למערך הכישורים שלהם ולאזור המיקוד שלהם. כמה סוגים נפוצים של תפקידים כוללים:

מעצב ממשק משתמש (UI)

מעצבי ממשק משתמש אחראים ליצירת העיצוב החזותי של מוצר דיגיטלי. זה כולל את הפריסה, ערכת הצבעים והאסתטיקה הכללית של המוצר. מעצבי ממשק משתמש עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מעצבי UX כדי להבטיח שהמוצר מושך ויזואלית וקל לשימוש.

מעצב UX

מעצבי UX מתמקדים ביצירת מוצרים אינטואיטיביים וידידותיים למשתמש. הם חוקרים ומנתחים התנהגות משתמשים כדי להבין איך אנשים משתמשים במוצרים דיגיטליים ומה הם צריכים מהם. מעצבי UX עשויים ליצור wireframes, אבות טיפוס וזרימות משתמש כדי לבדוק ולחדד את חווית המשתמש.

מעצב אינטראקציה

מעצבי אינטראקציה מתמקדים באופן שבו משתמשים מקיימים אינטראקציה עם מוצר דיגיטלי. הם מעצבים את הפונקציונליות וההתנהגות של מוצר, כולל האופן שבו משתמשים מנווטים בו ומשימות משימות.

מעצב חזותי

מעצבים חזותיים אחראים ליצירת האלמנטים החזותיים של מוצר דיגיטלי, כגון אייקונים, גרפיקה וטיפוגרפיה. הם עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מעצבי ממשק משתמש ו-UX כדי להבטיח שהעיצוב החזותי של מוצר משפר את חווית המשתמש הכוללת.

מפתח קצה

מפתחי קצה אחראים על הטמעת עיצוב מוצר דיגיטלי. הם עובדים עם HTML, CSS ו-JavaScript כדי להחיות את העיצוב ולהבטיח שהוא עובד על פני מכשירים ופלטפורמות שונות.

מעצבי ממשק ו-UX עשויים להתמחות באחד או יותר מהתפקידים הללו, או שיש להם מערך מיומנויות כללי יותר המאפשר להם לעבוד על פני מספר תחומים. ללא קשר לתפקידם הספציפי, אנשי המקצוע הללו ממלאים תפקיד מפתח ביצירת מוצרים דיגיטליים קלים לשימוש ומושכים חזותית.

הפוסט תפקידים מובילים כמעצבי ממשק וחווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
איך לבצע סקר חוות דעת משתמשיםhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/how-to-conduct-a-user-opinion-survey/ Fri, 13 Jan 2023 09:29:45 +0000 https://tagline.co.il/?p=336איך לבצע סקר חוות דעת משתמשים עריכת סקר דעת משתמשים היא דרך חשובה לאסוף משוב ותובנות מקהל היעד שלך. זה יכול לעזור לך להבין איך המוצר או השירות שלך נתפס,

הפוסט איך לבצע סקר חוות דעת משתמשים הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
איך לבצע סקר חוות דעת משתמשים

עריכת סקר דעת משתמשים היא דרך חשובה לאסוף משוב ותובנות מקהל היעד שלך. זה יכול לעזור לך להבין איך המוצר או השירות שלך נתפס, לזהות אזורים לשיפור ולקבל החלטות מושכלות לגבי פיתוח עתידי.

ישנם מספר שלבים עיקריים שיש לבצע בעת ביצוע סקר דעת קהל:

1. הגדר את היעדים שלך

לפני שאתה מתחיל, חשוב שתהיה לך הבנה ברורה של מה אתה מקווה להשיג עם הסקר שלך. האם אתה מחפש לאסוף משוב על היבט ספציפי של המוצר או השירות שלך, או שאתה רוצה לקבל תחושה כללית של שביעות רצון של המשתמש? הגדרת היעדים שלך תעזור לך לעצב סקר ממוקד ורלוונטי.

2. זהה את קהל היעד שלך

למי אתה רוצה להגיע עם הסקר שלך? בהתאם ליעדים שלך, ייתכן שתרצה למקד לקבוצה ספציפית של משתמשים, כגון לקוחות קיימים או משתמשים פוטנציאליים. הגדרה ברורה של קהל היעד שלך תעזור לך ליצור שאלות רלוונטיות ומשמעותיות.

3. עצב את הסקר שלך

ברגע שאתה יודע למי אתה רוצה להגיע ומה אתה רוצה להשיג, הגיע הזמן להתחיל לעצב את הסקר שלך. זה כרוך ביצירת רשימה של שאלות שיעזרו לך לאסוף את המידע שאתה צריך. הקפד לשמור על השאלות שלך ממוקדות ולהימנע מלשאול יותר מדי שאלות פתוחות, מכיוון שהן עשויות להיות קשות לניתוח.

4. בחר שיטה לאיסוף תשובות

ישנן מספר דרכים לאסוף תשובות לסקר שלך, כולל סקרים מקוונים, סקרים באימייל וראיונות אישיים. בחר את השיטה המתאימה ביותר לקהל היעד והמשאבים שלך.

5. ניהול הסקר

לאחר שהסקר שלך תוכנן ובחרת שיטה לאיסוף תשובות, הגיע הזמן לנהל את הסקר. זה כרוך בהפצת הסקר לקהל היעד שלך ועידודם להשתתף. ייתכן שתצטרך לעקוב אחר אנשים שאינם מגיבים כדי להגדיל את שיעור התגובה שלך.

6. נתחו את התוצאות

לאחר שאספתם את כל התגובות, הגיע הזמן לנתח את הנתונים. זה עשוי לכלול שימוש בכלי תוכנה שיעזרו לך לדמיין ולפרש את התוצאות, או שזה עשוי לכלול סקירה ידנית של התגובות וזיהוי מגמות ודפוסים.

7. שתף את התוצאות

לאחר שניתחת את התוצאות, חשוב לשתף אותן עם הצוות ובעלי העניין שלך. זה יעזור לכולם להבין איך המוצר או השירות שלך נתפס ולזהות תחומים לשיפור.

עריכת סקר דעת משתמשים היא דרך רבת עוצמה לאסוף משוב ותובנות חשובות מקהל היעד שלך. על ידי ביצוע שלבים אלה, תוכל לעצב סקר ממוקד, רלוונטי ויעיל באיסוף המידע הדרוש לך כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי המוצר או השירות שלך.

הפוסט איך לבצע סקר חוות דעת משתמשים הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
איך מבצעים בדיקות AB למוצר שליhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/how-do-ab-tests-do-for-my-product/ Thu, 05 Jan 2023 16:01:45 +0000 https://tagline.co.il/?p=419ביצוע בדיקות AB עבור מוצר בדיקת AB (הידועה גם בשם בדיקה מפוצלת) היא שיטה להשוואה בין שתי גרסאות או יותר של מוצר כדי לקבוע איזו ביצועים טובים יותר. בדיקת AB

הפוסט איך מבצעים בדיקות AB למוצר שלי הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
ביצוע בדיקות AB עבור מוצר

בדיקת AB (הידועה גם בשם בדיקה מפוצלת) היא שיטה להשוואה בין שתי גרסאות או יותר של מוצר כדי לקבוע איזו ביצועים טובים יותר. בדיקת AB משמשת לעתים קרובות לאופטימיזציה של אתרים או יישומים, אך ניתן להשתמש בה גם לבדיקת מוצרים אחרים כגון מיילים, דפי נחיתה או קמפיינים שיווקיים. במאמר זה, נחקור את השלבים לביצוע בדיקות AB עבור מוצר, וכן כמה כלים ומשאבים למידע נוסף על בדיקות AB.

שלבים לביצוע בדיקות AB

    1. הגדר את מטרת הבדיקה: השלב הראשון בביצוע בדיקת AB הוא הגדרת מטרת הבדיקה. מה אתה מקווה ללמוד או להשיג על ידי הפעלת המבחן? זה יכול להיות משהו כמו הגדלת שיעור ההמרה של אתר אינטרנט, שיפור שיעור הקליקים של אימייל או הגדלת המעורבות בפוסט במדיה חברתית. הגדרת המטרה תעזור להנחות את המשך תהליך הבדיקה.
    2. זהה את האלמנטים לבדיקה: לאחר מכן, זהה את הרכיבים של המוצר שברצונך לבדוק. אלה יכולים להיות דברים כמו הפריסה, ערכת הצבעים, הקריאה לפעולה או התוכן. חשוב להתמקד בבדיקת אלמנטים בודדים בו-זמנית, שכן בדיקת יותר מדי אלמנטים בו-זמנית עלולה להקשות על הבירור לאילו שינויים יש השפעה.
    3. צור את וריאציות הבדיקה: לאחר שזיהית את האלמנטים לבדיקה, צור את הווריאציות של המוצר שברצונך להשוות. לדוגמה, אם אתה בודק את הפריסה של אתר אינטרנט, תוכל ליצור שתי וריאציות: אחת עם פריסה מסורתית ואחת עם פריסה מודרנית יותר. חשוב לשמור על מספר הווריאציות קטן, שכן בדיקת וריאציות רבות מדי עשויה להיות גוזלת זמן ויוקר.
    4. הגדר את הבדיקה: כעת הגיע הזמן להגדיר את הבדיקה בפועל. זה יכלול יצירת הווריאציות השונות של המוצר ויישום דרך לעקוב ולהשוות את הביצועים שלהם. ישנם מספר כלים זמינים להגדרה והרצה של מבחני AB, עליהם נדון בהמשך מאמר זה.
    5. הפעל את הבדיקה: לאחר הגדרת הבדיקה, הגיע הזמן לתת לה לרוץ. משך הזמן שתפעיל את הבדיקה יהיה תלוי במטרת הבדיקה ובנפח התנועה למוצר. חשוב לתת לבדיקה לרוץ מספיק זמן כדי לאסוף מספיק נתונים, אבל לא כל כך הרבה זמן עד שהתוצאות יהפכו מיושנות או לא רלוונטיות.
    6. נתח את התוצאות: לאחר הפעלת הבדיקה, הגיע הזמן לנתח את התוצאות. עיין בנתונים שאספת והשווה את הביצועים של הווריאציות השונות. איזו וריאציה הצליחה יותר במונחים של בדיקות, בדיקות מרובות משתנים והתאמה אישית.
    7. AB Tasty: פלטפורמה לבדיקות A/B והתאמה אישית, עם התמקדות באופטימיזציה של שיעור ההמרות.
    8. כלי אופטימיזציית אתרים חזותיים: כלי לבדיקת A/B ואופטימיזציה של שיעור המרות, עם תכונות לבדיקות רב-משתניות ובדיקות שמישות.

משאבים למידע נוסף על בדיקות AB

אם אתה חדש בבדיקות AB או רוצה ללמוד עוד על התהליך, ישנם מספר משאבים זמינים באינטרנט שיעזרו לך להתחיל:

על ידי ביצוע שלבים אלה ושימוש בכלים ובמשאבים הנכונים, תוכל לבצע בדיקות AB יעילות עבור המוצר שלך ולקבל החלטות מושכלות לגבי העיצוב והשיווק שלו.

הפוסט איך מבצעים בדיקות AB למוצר שלי הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
כל השלבים לביצוע מחקר חווית משתמשhttps://tagline.co.il/ux-ui-design/all-steps-for-conducting-user-experience-research/ Sat, 10 Dec 2022 17:22:22 +0000 https://tagline.co.il/?p=60מחקר חווית משתמש (UX) הוא תהליך של לימוד האופן שבו משתמשים מקיימים אינטראקציה עם מוצר או שירות על מנת להבין את הצרכים, העדפותיהם והתנהגויותיהם. זהו היבט חשוב בתהליך העיצוב, מכיוון

הפוסט כל השלבים לביצוע מחקר חווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מחקר חווית משתמש (UX) הוא תהליך של לימוד האופן שבו משתמשים מקיימים אינטראקציה עם מוצר או שירות על מנת להבין את הצרכים, העדפותיהם והתנהגויותיהם. זהו היבט חשוב בתהליך העיצוב, מכיוון שהוא עוזר למעצבים ליצור מוצרים קלים לשימוש, אינטואיטיביים ומהנים עבור המשתמשים. ביצוע מחקר UX כרוך במספר שלבים, המפורטים להלן.

הגדירו את מטרות המחקר

לפני תחילת מחקר כלשהו, חשוב להגדיר בבירור את מטרות המחקר. זה כולל זיהוי שאלות המחקר שעליהן אתה רוצה לענות, כמו גם קהל היעד וסוג הנתונים שאתה רוצה לאסוף. הגדרת יעדי המחקר תעזור לך למקד את המאמצים שלך ולהבטיח שאתה אוסף את הנתונים הדרושים כדי לענות על שאלות המחקר שלך.

תכנן את שיטות המחקר

לאחר הגדרת יעדי המחקר, השלב הבא הוא לתכנן את שיטות המחקר שישמשו לאיסוף נתונים. ישנן שיטות רבות ושונות שניתן להשתמש בהן במחקר UX, כולל ראיונות, סקרים, קבוצות מיקוד, בדיקות שמישות ומחקרי תצפית. חשוב לבחור את השיטה או השיטות המתאימות ביותר למטרות המחקר ולקהל.

לפתח את חומרי המחקר

השלב הבא הוא לפתח את חומרי המחקר, כגון שאלות הראיון, שאלות הסקר או משימות השימושיות. זה עשוי להיות כרוך ביצירת אבות טיפוס או wireframes לבדיקה עם משתמשים, כמו גם כל חומר אחר הנחוץ למחקר. חשוב לוודא שהחומרים ברורים, תמציתיים ורלוונטיים למטרות המחקר.

גייס משתתפים

לאחר פיתוח חומרי המחקר, השלב הבא הוא גיוס משתתפים למחקר. זה עשוי לכלול פנייה למשתתפים פוטנציאליים באמצעות מדיה חברתית, פורומים מקוונים או ערוצים אחרים. חשוב לשקול היטב את קריטריוני הגיוס, שכן המשתתפים צריכים להיות מייצגים את קהל היעד של המוצר או השירות הנבדק.

ערכו את המחקר

לאחר מכן ניתן לערוך את המחקר באמצעות השיטות והחומרים שתוכננו. זה עשוי לכלול עריכת ראיונות, ניהול סקרים או הפעלת מבחני שמישות. חשוב לוודא שהמחקר יתבצע באופן עקבי ושיטתי, ולרשום בקפידה את הנתונים שנאספים.

נתח את הנתונים

לאחר ביצוע המחקר, השלב הבא הוא ניתוח הנתונים שנאספו. זה עשוי לכלול ארגון וקידוד הנתונים, כמו גם שימוש בטכניקות סטטיסטיות לזיהוי דפוסים ומגמות. חשוב לגשת לניתוח בראש פתוח ולהיות אובייקטיבי בפענוח התוצאות.

הציגו את הממצאים

השלב האחרון בתהליך מחקר UX הוא הצגת הממצאים לבעלי העניין הרלוונטיים, כגון צוות העיצוב או מנהל המוצר. זה עשוי לכלול יצירת דוח, הצגת מצגת או שיתוף הממצאים באמצעים אחרים. חשוב לתקשר בבירור את הנקודות העיקריות מהמחקר ולספק המלצות כיצד ניתן להשתמש בממצאים כדי לשפר את המוצר או השירות.

לסיכום, ביצוע מחקר UX כרוך במספר שלבים, החל מהגדרת מטרות המחקר ותכנון שיטות המחקר ועד לגיוס משתתפים וניתוח הנתונים. זהו היבט חשוב בתהליך העיצוב, שכן הוא עוזר למעצבים ליצור מוצרים המותאמים לצרכים ולהעדפות של המשתמשים. על ידי ביצוע שלבים אלה, חוקרי UX יכולים לאסוף נתונים יקרי ערך ותובנות שניתן להשתמש בהם כדי לשפר את חווית המשתמש.

הפוסט כל השלבים לביצוע מחקר חווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
10 עקרונות בעיצוב חווית משתמשhttps://tagline.co.il/ux-ui-design/10-principles-in-user-experience-design/ Mon, 05 Dec 2022 17:08:58 +0000 https://tagline.co.il/?p=43עיצוב חווית משתמש (UX) הוא תחום המתמקד ביצירת מוצרים, שירותים וחוויות קלים, אינטואיטיביים ומהנים עבור המשתמשים. להלן 10 עקרונות של עיצוב UX שיכולים לעזור להנחות את תהליך העיצוב: השתמש בשפה

הפוסט 10 עקרונות בעיצוב חווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
עיצוב חווית משתמש (UX) הוא תחום המתמקד ביצירת מוצרים, שירותים וחוויות קלים, אינטואיטיביים ומהנים עבור המשתמשים. להלן 10 עקרונות של עיצוב UX שיכולים לעזור להנחות את תהליך העיצוב:
  1. השתמש בשפה פשוטה, ברורה ותמציתית:
    הימנע מז'רגון, מונחים טכניים או משפטים מפותלים שעלולים להיות מבלבלים או קשים להבנה עבור המשתמשים.
  2. שמור על עקביות בעיצוב:
    השתמש בפריסה, סגנון ועיצוב עקביים בכל המוצר כדי להקל על המשתמשים לנווט ולהבין.
  3. הפוך את העיצוב למושך מבחינה ויזואלית:
    השתמש בצבע, בטיפוגרפיה ובתמונות כדי ליצור מוצר מושך ומושך מבחינה ויזואלית.
  4. תעדוף צורכי המשתמש:
    התמקד בצרכים ובמטרות של המשתמש, ועצב את המוצר עם צרכים אלה בחשבון.
  5. הפוך את העיצוב לפונקציונלי:
    וודא שהמוצר קל לשימוש ומבצע את המשימות להן תוכנן ביעילות וביעילות.
  6. הפוך את העיצוב לנגיש:
    עיצוב מוצרים הנגישים למשתמשים עם מוגבלויות ועומדים בתקני נגישות.
  7. בדוק את העיצוב עם משתמשים אמיתיים:
    בדוק את המוצר עם משתמשים אמיתיים כדי לקבל משוב ולזהות בעיות או אזורים לשיפור.
  8. שמור על העיצוב גמיש וניתן להתאמה:
    עצב מוצרים גמישים וניתנים להתאמה, כך שניתן לשנותם או לעדכן בקלות בהתאם לצרכי המשתמש או שינויים טכנולוגיים.
  9. הפוך את העיצוב להרחבה:
    עיצוב מוצרים שיכולים להתאים לצרכים של בסיס משתמשים הולך וגדל או דרישות עסקיות משתנות.
  10. שפר באופן מתמיד את העיצוב:
    איסוף משוב ונתונים באופן רציף, והשתמש בו כדי לחזור ולשפר את המוצר לאורך זמן.

הפוסט 10 עקרונות בעיצוב חווית משתמש הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מדריך הטריקים הטובים ביותר ב- Figmahttps://tagline.co.il/ux-ui-design/tutorial-best-tricks-in-figma/ Sat, 19 Nov 2022 17:06:58 +0000 https://tagline.co.il/?p=33Figma היא פלטפורמת עיצוב רבת עוצמה המאפשרת למעצבים ליצור מסגרות אלחוטיות, אבות טיפוס ועיצובי נאמנות עבור אתרי אינטרנט ואפליקציות לנייד. להלן כמה מהטריקים הטובים ביותר ב-Figma שכדאי לדעת: השתמש בתכונת

הפוסט מדריך הטריקים הטובים ביותר ב- Figma הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
Figma היא פלטפורמת עיצוב רבת עוצמה המאפשרת למעצבים ליצור מסגרות אלחוטיות, אבות טיפוס ועיצובי נאמנות עבור אתרי אינטרנט ואפליקציות לנייד. להלן כמה מהטריקים הטובים ביותר ב-Figma שכדאי לדעת:

השתמש בתכונת "בחירה מרובה" לביצוע עריכות בכמות גדולה: תכונת "בחירה מרובה" של Figma מאפשרת לך לבחור אובייקטים מרובים בבת אחת, מה שמקל על ביצוע עריכות בכמות גדולה כגון שינוי גודל, יישור או שינוי צבע של מספר אלמנטים.

השתמש בתכונת "Repeat Grid" כדי לחסוך זמן בעת יצירת פריסות: תכונת "Repeat Grid" של Figma מאפשרת לך ליצור רשת של אלמנטים ולאחר מכן לשכפל אותם בקלות כדי ליצור פריסה. זה יכול לחסוך לך זמן רב בעת יצירת פריסות עבור אתרי אינטרנט או אפליקציות לנייד.

השתמש ב-"Smart Animate" כדי ליצור מעברים חלקים בין מסכים: תכונת "Smart Animate" של Figma מאפשרת לך ליצור מעברים חלקים בין מסכים באב הטיפוס שלך. זה יכול לגרום לאב הטיפוס שלך להרגיש מציאותי יותר ולעזור למשתמשים להבין טוב יותר כיצד המוצר שלך יעבוד.

השתמש ב"רכיבים" ליצירת אלמנטים עיצוביים הניתנים לשימוש חוזר: תכונת ה"רכיבים" של Figma מאפשרת לך ליצור אלמנטים עיצוביים הניתנים לשימוש חוזר כגון כפתורים, שדות טופס ואייקונים. זה יכול לחסוך לך זמן רב בעת העיצוב, מכיוון שאתה יכול בקלות לעשות שימוש חוזר באלמנטים אלה על פני מספר מסכים.

השתמש בתכונת "אב טיפוס" ליצירת אבות טיפוס אינטראקטיביים: תכונת "אב טיפוס" של Figma מאפשרת לך ליצור אבות טיפוס אינטראקטיביים המאפשרים למשתמשים לנווט בין מסכים ולקיים אינטראקציה עם אלמנטים. זו יכולה להיות דרך מצוינת לבדוק ולחדד את העיצוב שלך לפני השקת מוצר.

בסך הכל, Figma היא פלטפורמת עיצוב רבת עוצמה המציעה מגוון תכונות שיעזרו לך ליצור עיצובים ממוקדי משתמש. על ידי לימוד הטריקים האלה, אתה יכול לחסוך זמן וליצור עיצובים יעילים יותר ב- Figma.

 

 

הפוסט מדריך הטריקים הטובים ביותר ב- Figma הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מה זה מסע משתמש ואיך מיישמים את זה בעבודה שלי?https://tagline.co.il/ux-ui-design/what-is-a-user-journey-and-how-do-i-apply-it-in-my-work/ Thu, 17 Nov 2022 17:31:38 +0000 https://tagline.co.il/?p=77מסע משתמש הוא סדרת הפעולות והחוויות שעובר משתמש בעת אינטראקציה עם מוצר או שירות. זוהי דרך להבין כיצד משתמש עובר בשלבים השונים של מערכת היחסים שלו עם מוצר או שירות,

הפוסט מה זה מסע משתמש ואיך מיישמים את זה בעבודה שלי? הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מסע משתמש הוא סדרת הפעולות והחוויות שעובר משתמש בעת אינטראקציה עם מוצר או שירות. זוהי דרך להבין כיצד משתמש עובר בשלבים השונים של מערכת היחסים שלו עם מוצר או שירות, מהמודעות הראשונית למוצר או לשירות, דרך הרכישה, השימוש ומעבר לכך.

ישנם מספר שלבים שניתן לנקוט כדי ליישם את מסע המשתמש בעבודה שלך:

זהה את שלבי מסע המשתמש

השלב הראשון ביישום מסע המשתמש הוא לזהות את השלבים השונים שעובר המשתמש בעת אינטראקציה עם מוצר או שירות. שלבים אלה עשויים לכלול מודעות, התחשבות, הערכה, רכישה ושימוש. על ידי הבנת שלבי מסע המשתמש, ניתן להתאים את מאמצי העיצוב והשיווק לצרכיו והעדפותיו של המשתמש בכל שלב.

מפה את מסע המשתמש

השלב הבא הוא מיפוי מסע המשתמש, כולל הפעולות והחוויות שעובר המשתמש בכל שלב. זה עשוי לכלול יצירת ייצוג חזותי של המסע, כגון תרשים זרימה או מפת מסע הלקוח. מיפוי מסע המשתמש יכול לעזור לזהות נקודות כאב או אזורי חיכוך שעלולים לגרום לבעיות למשתמשים.

איסוף נתונים על מסע המשתמש

על מנת להבין את מסע המשתמש, חשוב לאסוף נתונים על פעולות וחוויות המשתמשים. זה עשוי להיות כרוך בביצוע מחקר משתמשים, כגון ראיונות, סקרים או בדיקות שמישות, על מנת לאסוף תובנות על חווית המשתמש. על ידי איסוף נתונים על מסע המשתמש, ניתן לזהות דפוסים ומגמות שיכולים להשפיע על מאמצי העיצוב והשיווק.

נתח את מסע המשתמש

לאחר איסוף הנתונים, השלב הבא הוא ניתוח מסע המשתמש על מנת לזהות אזורים לשיפור. זה עשוי לכלול שימוש בכלים וטכניקות, כגון מיפוי מסע של לקוחות או בדיקות שמישות, כדי להבין כיצד משתמשים מקיימים אינטראקציה עם המוצר או השירות. על ידי ניתוח מסע המשתמש, ניתן לזהות תחומים בהם ניתן לשפר את חווית המשתמש ולהמליץ כיצד לייעל את המסע.

חזור על מסע המשתמש וייעל אותו

השלב האחרון ביישום מסע המשתמש הוא איטרציה ואופטימיזציה של המסע בהתבסס על התובנות שנאספו. זה עשוי להיות כרוך בביצוע שינויים בעיצוב או במאמצי השיווק על מנת לשפר את חווית המשתמש. חשוב להמשיך לאסוף נתונים על מסע המשתמש ולחזור על המסע ולייעל אותו לאורך זמן, על מנת להבטיח שהמוצר או השירות עונה על הצרכים וההעדפות של המשתמשים.

לסיכום, מסע המשתמש הוא סדרת הפעולות והחוויות שעובר משתמש בעת אינטראקציה עם מוצר או שירות. באמצעות זיהוי שלבי מסע המשתמש, מיפוי המסע, איסוף נתונים על המסע, ניתוח המסע ואיטרציה וייעול המסע, ניתן ליישם את מסע המשתמש בעבודתך ולשפר את חווית המשתמש.

הפוסט מה זה מסע משתמש ואיך מיישמים את זה בעבודה שלי? הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
המדריך המלא לבניית Road Map לפרויקט שליhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/full-guide-to-building-road-map-for-my-project/ Mon, 10 Oct 2022 15:09:25 +0000 https://tagline.co.il/?p=441יצירת מפת דרכים לפרויקט שלך מפת דרכים היא תוכנית ברמה גבוהה המתווה את הצעדים ואבני הדרך שצריך להשיג כדי להשלים פרויקט. זהו כלי חשוב עבור מנהלי פרויקטים וחברי צוות, מכיוון

הפוסט המדריך המלא לבניית Road Map לפרויקט שלי הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>

יצירת מפת דרכים לפרויקט שלך

מפת דרכים היא תוכנית ברמה גבוהה המתווה את הצעדים ואבני הדרך שצריך להשיג כדי להשלים פרויקט. זהו כלי חשוב עבור מנהלי פרויקטים וחברי צוות, מכיוון שהוא עוזר להבטיח שכולם פועלים למען אותם יעדים וכי הפרויקט יישאר על המסלול.

במאמר זה נבחן את הצעדים הכרוכים ביצירת מפת דרכים לפרויקט שלך, כמו גם כמה מהדברים שאתה צריך לזכור ואת השיטות והכלים שיכולים לעזור לך להצליח.

שלב 1: הגדר את יעדי הפרויקט שלך

השלב הראשון ביצירת מפת דרכים הוא להגדיר בבירור את יעדי הפרויקט שלך. זה כרוך במענה על שאלות כמו:

מה מטרת הפרויקט?
למי הפרויקט?
מהן יעדי הפרויקט?
הגדרת יעדי הפרויקט שלך תעזור לך לזהות את שלבי המפתח ואת אבני הדרך שצריך להשיג כדי להשלים אותו בהצלחה.

שלב 2: פירוק הפרויקט למשימות קטנות יותר

לאחר שהגדרת את יעדי הפרויקט שלך, השלב הבא הוא פירוק הפרויקט למשימות קטנות יותר. זה יעזור לך להבין טוב יותר את מה שצריך לעשות ואיך להקצות משאבים בצורה יעילה.

כאשר מפרקים את הפרויקט למשימות קטנות יותר, חשוב לקחת בחשבון את התלות בין המשימות ולהקצאת ציר זמן לכל משימה. זה יעזור לך ליצור מפת דרכים מציאותית וניתנת להשגה.

שלב 3: קבע את המשאבים הדרושים לך

על מנת להשלים את הפרויקט שלך בהצלחה, תצטרך לקבוע את המשאבים הדרושים לך, כולל אנשים, ציוד וחומרים. זה יעזור לך לזהות כל צווארי בקבוק פוטנציאליים או אתגרים שעלולים להתעורר במהלך הפרויקט.

שלב 4: צור ייצוג חזותי של מפת הדרכים שלך

לאחר הגדרת את היעדים, המשימות והמשאבים לפרויקט שלך, השלב הבא הוא ליצור ייצוג חזותי של מפת הדרכים שלך. ישנן מספר שיטות בהן תוכלו להשתמש בכדי לעשות זאת, כולל:

תרשימי גנט: תרשימי גנט הם כלי פופולרי ליצירת מפות דרכים, מכיוון שהם מאפשרים לך לדמיין את ציר הזמן והתלות של הפרויקט שלך.

לוחות Kanban: לוחות Kanban הם כלי שימושי נוסף ליצירת מפות דרכים, מכיוון שהם מאפשרים לך לעקוב אחר התקדמות הפרויקט שלך ולזהות כל סוגיות שעלולות להתעורר.

מפות Mind: מפות נפש הן דרך נהדרת לסיעור מוחות רעיונות וליצור ייצוג חזותי של מפת הדרכים שלך.

שלב 5: סקור והתאם את מפת הדרכים שלך לפי הצורך

לבסוף, חשוב לבדוק באופן קבוע ולהתאים את מפת הדרכים שלך לפי הצורך. זה עשוי לכלול עדכון ציר הזמן, הקצאת משימות מחדש או הוספת משימות חדשות. על ידי סקירה קבועה והתאמת מפת הדרכים שלך, אתה יכול להבטיח שהפרויקט שלך יישאר על המסלול וכי אתה מתקדם לקראת היעדים שלך.

כלים ותוכנה שיעזרו ביצירת מפת דרכים (המשך)

טרלו: טרלו הוא כלי לניהול פרויקטים המשתמש בלוח בסגנון קנבן כדי לעזור לך לארגן ולעקוב אחר המשימות שלך.

GanttProject: GanttProject הוא כלי לניהול פרויקטים בחינם עם קוד פתוח המאפשר לך ליצור תרשימי גנט כדי לדמיין את מפת הדרכים שלך.

XMIND: XMIND הוא כלי למיפוי מחשבות שיכול לעזור לך לעשות סיעור מוחות רעיונות וליצור ייצוג חזותי של מפת הדרכים שלך.

על ידי שימוש בכלים ותוכנות אלה, אתה יכול ליצור ביעילות מפת דרכים לפרויקט שלך ולשמור עליו על המסלול.

הפוסט המדריך המלא לבניית Road Map לפרויקט שלי הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
איזה מקצוע צריך ללמוד בשביל להיות מנהל מוצר בהייטקhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/what-do-you-study-at-university-to-become-a-product-manager/ Tue, 04 Oct 2022 08:21:38 +0000 https://tagline.co.il/?p=328ניהול מוצר? אז איפה לומדים את זה ומה צריך לעשות בשביל לעבוד כמנהל מוצר? ניהול מוצר הוא תחום מאתגר ומתגמל הכולל פיקוח על הפיתוח והצלחתו של מוצר משלב התפיסה ועד

הפוסט איזה מקצוע צריך ללמוד בשביל להיות מנהל מוצר בהייטק הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
ניהול מוצר? אז איפה לומדים את זה ומה צריך לעשות בשביל לעבוד כמנהל מוצר?

ניהול מוצר הוא תחום מאתגר ומתגמל הכולל פיקוח על הפיתוח והצלחתו של מוצר משלב התפיסה ועד ההשקה. אם אתה שוקל להמשיך בקריירה בניהול מוצר, אולי אתה תוהה מה אתה צריך ללמוד באוניברסיטה כדי להיות מנהל מוצר.

1. תואר במנהל עסקים או בתעשייה ובניהול

מסלול נפוץ אחד להפוך למנהל מוצר הוא לקבל תואר בעסקים או בניהול. תכניות אלו מכסות לעתים קרובות מגוון רחב של נושאים הקשורים לעסקים, כולל פיננסים, שיווק, תפעול ואסטרטגיה. תואר עסקי או ניהולי יכול לספק בסיס חזק לקריירה בניהול מוצר, מכיוון שמנהלי מוצר צריכים לעתים קרובות להיות בעלי הבנה רחבה של אופן הפעולה של עסקים וכיצד ליצור ולבצע אסטרטגיות יעילות.

2. תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה

בהתאם לסוג המוצר שתנהל, ייתכן שיהיה עליך להיות בעל תואר טכני בתחום קשור. לדוגמה, אם אתה רוצה להיות מנהל מוצר של חברת תוכנה, ייתכן שיהיה עליך להיות בעל תואר במדעי המחשב או תחום קשור. תואר טכני יכול לעזור לך להבין את ההיבטים הטכניים של המוצר וכיצד הוא משתלב בשוק הרחב.

3. קורס או תעודה בניהול מוצר

בנוסף לתואר עסקי או טכני, ייתכן שתרצה לשקול להשלים קורס ניהול מוצר או תוכנית תעודה. תוכניות אלה תוכננו במיוחד כדי ללמד אותך את הכישורים והידע הדרושים לך כדי להצליח כמנהל מוצר. אוניברסיטאות ובתי ספר לעסקים רבים מציעים קורסים או תעודות לניהול מוצר, ותוכלו גם למצוא תוכניות מקוונות המאפשרות לכם ללמוד בקצב שלכם.

4. ניסיון וכישורים אחרים

בנוסף לחינוך, מנהלי מוצר צריכים גם להיות בעלי כישורים וניסיון מסוימים כדי להצליח בתפקידיהם. חלק מהמיומנויות החשובות למנהלי מוצר כוללות מנהיגות, פתרון בעיות, תקשורת וניהול פרויקטים. אתה יכול לפתח מיומנויות אלה באמצעות התמחות, משרות חלקיות והזדמנויות למידה חווייתיות אחרות.

בסך הכל, להיות מנהל מוצר דורש שילוב של השכלה, כישורים וניסיון. בעוד שתואר בעסקים או בתחום טכני יכול לספק בסיס חזק לקריירה בניהול מוצר, ייתכן שתצטרך גם להשלים קורסים נוספים או לצבור ניסיון מעשי כדי להצליח בתחום תחרותי זה.

הפוסט איזה מקצוע צריך ללמוד בשביל להיות מנהל מוצר בהייטק הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>
מחפשים נתונים על פעילות המתחרים? ריכזו כמה שיטותhttps://tagline.co.il/product-and-project-management/looking-for-data-on-competitor-activity-combine-some-methods/ Mon, 10 Jan 2022 16:15:56 +0000 https://tagline.co.il/?p=447מחקר על פעילותן של חברות מתחרות איסוף מידע על פעילותן של חברות מתחרות יכול להיות כלי חשוב לעסקים המעוניינים להשיג יתרון בשוק שלהם. על ידי הבנת נקודות החוזק והחולשה של

הפוסט מחפשים נתונים על פעילות המתחרים? ריכזו כמה שיטות הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>

מחקר על פעילותן של חברות מתחרות

איסוף מידע על פעילותן של חברות מתחרות יכול להיות כלי חשוב לעסקים המעוניינים להשיג יתרון בשוק שלהם. על ידי הבנת נקודות החוזק והחולשה של המתחרים שלך, אתה יכול לזהות הזדמנויות להבדיל בין עסק משלך ולשפר את עמדתך התחרותית. ישנן מספר שיטות בהן עסקים יכולים להשתמש כדי לחפש נתונים על פעילותן של חברות מתחרות, כולל הדברים הבאים:

מידע זמין לציבור

יש שפע של מידע הזמין לציבור על מרבית העסקים, כולל דוחות כספיים, הודעות לעיתונות וחומרים שיווקיים. על ידי חיפוש באינטרנט וביקור באתרי האינטרנט של המתחרים שלך, לעתים קרובות אתה יכול למצוא תובנות חשובות לגבי פעילותם, כגון הצעות המוצר שלהם, שוק היעד וביצועים פיננסיים. אתה יכול גם לבדוק פרסומי תעשיה ועמותות סחר לקבלת מידע נוסף על המתחרים שלך.

חברות מודיעין תחרותיות

ישנן גם חברות מיוחדות המציעות שירותי מודיעין תחרותיים, שיכולים לעזור לך לאסוף נתונים על המתחרים שלך. חברות אלה משתמשות במגוון שיטות כדי לאסוף מידע, כולל מחקר מקוון, סקרים וראיונות עם מומחים בתעשייה. אמנם שירותים אלה יכולים להיות יקרים, אך הם יכולים לספק תובנות מעמיקות ומקיפות על המתחרים שלך שיכולים להיות קשה להשיג באמצעים אחרים.

משוב לקוחות

מקור מידע נוסף על המתחרים שלך הוא הלקוחות שלך. על ידי שאלת הלקוחות שלך לגבי החוויות שלהם עם המתחרים שלך, אתה יכול לאסוף תובנות חשובות לגבי פעילותם, כמו איכות המוצרים והשירותים שלהם, שירות הלקוחות שלהם והתמחור שלהם. אתה יכול גם לשאול את הלקוחות שלך מה הם אוהבים ולא אוהבים את המתחרים שלך, שיכולים לעזור לך לזהות תחומים שבהם אתה יכול להבדיל את העסק שלך ולשפר את עמדתך התחרותית.

הפקת נתונים מפעילויות העסק שלך

בנוסף לחיפוש נתונים על פעילותן של חברות מתחרות, חשוב גם לאסוף נתונים מפעילות העסק שלך. על ידי איסוף וניתוח נתונים על הפעילות שלך, אתה יכול לזהות אזורים לשיפור ולקבל החלטות מושכלות לגבי העסק שלך. כמה נקודות נתונים מרכזיות שעל עסקים לשקול לאסוף כוללות:

  • נתוני מכירות והכנסות
  • דמוגרפיה והתנהגות של לקוחות
  • יעילות תפעולית ופרודוקטיביות
  • שביעות רצון ושמירה של עובדים
  • נתוני שרשרת אספקה ​​ולוגיסטיקה
  • מגמות שוק ומדדי ענף

ישנן מספר שיטות בהן עסקים יכולים להשתמש כדי לאסוף נתונים מפעילותם שלהם, כולל הדברים הבאים:

  • סקרים ושאלונים
  • משוב וביקורות של לקוחות
  • דוחות מכירות ודוחות כספיים
  • ניתוחי אינטרנט וכלי מעקב מקוונים
  • מערכות ניטור ומדידת ביצועים

על ידי איסוף וניתוח קבוע של נתונים מפעילות העסק שלך, אתה יכול לזהות חוזקות וחולשות, לזהות הזדמנויות לשיפור ולקבל החלטות מושכלות לגבי פעילותך. זה יכול לעזור לך להישאר תחרותי ולמקם את העסק שלך להצלחה בשוק שלך.

הפוסט מחפשים נתונים על פעילות המתחרים? ריכזו כמה שיטות הופיע לראשונה ב-tagline | בלוג טגליין עיצוב ממשקים וחווית משתמש UX/UI, כתבות על ניהול מוצר וניהול פרויקט.

]]>